Kulttuurimatkalla Joensuussa – kolme kohdetta

Karjalan alueella on vahvat perinteet ja vaiherikas historia, minkä takia Joensuussa ei ole pulaa kulttuurinähtävyyksistä. Nämä kiinnostavat kohteet esittelevät monipuolisesti historiaa, kulttuuria ja taidetta, tutustu siis ainakin näihin!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Kulttuurimatkalla Joensuussa – kolme kohdetta
  • 1. Taitokortteli

    Joensuun keskustassa sijaitsee kiinnostava matkailun, käsitöiden ja kulttuurin keskus: Taitokortteli. Alueen viehättävät puutalot on alun perin rakennuttanut perheilleen kaksi kauppaneuvosta yli sata vuotta sitten. Tunnelmallisessa korttelissa matkailijaa palvelevat kahvila, erilaiset myymälät sekä taitokeskus, jossa tarjotaan käsitöihin liittyviä lyhytkursseja ja neuvontaa.

    Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä sekä opastuksia korttelissa.

    Osoite:
    Koskikatu 1
    80100 Joensuu

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Taitokortteli

  • 2.  Pohjois-Karjalan museo Hilma

    Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee Carelicumissa, Joensuun kulttuuri- ja matkailukeskuksessa. Museossa matkailija pääsee tutustumaan pääosin Pohjois-Karjalan historiaan, mutta museossa raotetaan jonkin verran myös Laatokan Karjalan historiaa.

    Museon perusnäyttely on nimeltään Matkalla Karjalassa. Lisäksi museossa järjestetään vuosittain 2 – 5 vaihtuvaa näyttelyä.

    Osoite:
    Koskikatu 5
    80100 Joensuu

    Lue lisää: Pohjois-Karjalan museo Hilma

  • 3.  Taidemuseo Onni

    Joensuun torin läheisyydessä sijaitseva Onni-taidemuseo tarjoaa kulttuurin ystäville useamman kerran vuodessa vaihtuvia kiinnostavia ja mieleenpainuvia näyttelyitä. Viehättävässä rakennuksessa sijaitsevalla museolla on myös omia kokoelmia, joiden joukosta löytyy esimerkiksi kotimaisia ikoneita, suomalaisten maalaustaiteilijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään ja renessanssiajan madonnia. Kokoelmista löytyy myös kiinalaista ja antiikin ajan taidetta.

    Osoite:
    Kirkkokatu 23
    80100 Joensuu

    Lue lisää: Taidemuseo Onni

  • Tutustu myös artikkeleihin Joensuun nähtävyyksistä ja lapsille sopivista kohteista!

    Kuva: Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.