Tampereen ilmaiset tekemiset – kolme kohdetta

Suunnitteletko lomapäivää Tampereella mutta budjetti näyttää nollaa? Ei hätää, lue tästä artikkelista Tampereen ilmaiset tekemiset!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Tampereen ilmaiset tekemiset – kolme kohdetta

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretumiin kuuluu kolme eri puistoaluetta: ruusutarha, arboretum sekä kartanonpuisto. Ruusutarha on rakennettu 1970-luvulla ja siellä on lähes 200 erilaista ruusua. Eri ruusutyypit ovat merkitty kyltein. Vierailua ruusutarhassa suositellaan heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun.

Varsinainen arboretumista eli puulajipuistosta löytyy runsaasti erilaisia puita ja pensaita, jopa muutamia harvinaisuuksia ja eksoottisiakin yksilöitä. Kesällä 2011 alueelle perustettiin myös yrttitarha, jossa kasvaa 29 erilaista mausteyrttiä. Lisäksi 600 neliömetrin kivikkopuutarha esittelee yli 130 kivikoissa viihtyvää kasvilajia sekä betoni- ja luonnonkivimateriaaleja.

Hatanpään kartanonpuisto on siisti ja näyttävä puisto, jonka puusto koostuu lähinnä kotimaisista lehtipuista. Kartanon edustan kukkapenkeissä on kaunista ihmeköynnöstä ja kookkaita aloeita. Päärakennuksen sisäänkäynnin vieressä olevan tammen kainalosta voit myös löytää melko harvinaisen metsäpäärynän. Kaunista päivää on ihana kuluttaa puistokäytävillä käyskennellessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tampereen ilmaiset museot: Työväenmuseo ja Poliisimuseo

Kulttuurin ja historian ystäville Tampere tarjoaa kaksi täysin ilmaista museota, joihin voi tutustua ilman pääsymaksua. Työväenmuseo Werstas sijaitsee kaupungin keskustassa Finlaysonin vanhalla tehdasalueella. Werstaan näyttelyt koostuvat Tekstiiliteollisuusmuseosta, Höyrykonemuseosta sekä Työväenmuseon näyttelyistä – katseltavaa riittää siis moneen makuun. Toinen pääsymaksuttomista museoista on Poliisimuseo, joka sijaitse Poliisiammattikoulun yhteydessä Hervannan kaupunginosassa. Tämä museo kertoo kiinnostavalla tavalla poliisitoiminnan historiasta jopa 900 vuoden ajalta.

Myös muissa Tampereen museoissa on silloin tällöin ilmaispäiviä. Esimerkiksi Tampereen taidemuseoon pääsee joka perjantai kello 15 ja 18 välillä ilman pääsymaksua. Nämä ilmaiset hetket kannattaa hyödyntää! Lisää kulttuurivinkkejä löydät artikkelistamme Tampereen kulttuurikohteet.

Pyynikki on parhaimmillaan kesäisin

Mikä olisikaan hienompi tapa viettää kesäpäivää kuin rento oleilu rannalla hienoissa maisemissa? Pyynikin ranta on suosittu kohde Tampereella. Pakkaa mukaan pyyhe, viltti ja omat eväät, ja vietät helposti ihanan lomapäivän ilman pääsymaksuja tai tarvetta ostaa kallista ravintolaruokaa. Nauti perheen tai ystävien seurasta, lue lempikirjaasi tai ota kaikessa rauhassa aurinkoa. Välillä voit vilvoitella Pyhäjärvessä tai pelata ottelun rantalentopalloa. Toinen suosittu ranta Tampereella on Rauhaniemen uimaranta.

Tähän ei varmasti pääty Tampereen ilmaiset tekemiset. Voit vinkata meille esimerkiksi sosiaalisen median kanaviemme kautta, mikäli sinulla on muita hyviä vinkkejä nähtävyyksiin tai mukaviin loma-aktiviteetteihin kaupungissa!

Kuva: Visit Finland

Teksti: Charlotta Jaatinen

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.